maanantai 14. marraskuuta 2011

Loppu metsävelour

Alun alkaen ystäväni halusi pojalleen tuosta metsävelourista paidan ja siitä syystä minäkin sitä sitten tilasin meidän poikasen huppariin :) Nyt sain ommeltua ystävän pojalle hupparin valmiiksi. Sama kaava kuin aikaisemmassa mutta eteen tein pienen halkion ja laitoin kiinnitykseksi napin. Hupun vuorena kierrätettyä pikeepaitaa. Niin ja kooltaan tämä on n. 86-92cm. Toivottavasti kelpaa ;)



Kangasta jäi pienen pieni kaistale ja pienen tovin mallailin siihen liivimekon ja tämän suosikkimekon kaavoja ja päädyin taas vanhaan samaan :D Tämä on niin kiva malli, kiinteät hihat niin ei tarvi miettiä onko sopivan väristä aluspaitaa kaveriksi. Tulihan siitä taas kerran ihan tosi söpis. Nämä mekot on meillä suosikkeja ne laitetaan heti pyykkinarulta päälle :) Kankaasta ei jäänyt juuri mitään palasia tähteeksi niin tehokkaasti tuli käytettyä metri tuota ihanaa kangasta!


Kaava:Ompelukurssin opettajalta saatu, omia muokkauksia tehty
Koko: n.68-80cm
Kangas:Royal-tuote

Legginsi kokeilut jatkuu. Tällä kertaa testasin tuollaista sukkahousumallia ja nuista tulikin tosi loistavat. Leikkasin lahkeisiin mittaa reilulla kädellä joten tein sen takia rypytykset framilonin avulla ja ompelin vielä pienen napin koristeeksi. Näissä riittää pituus pitkään :D Eikä leveyskään varmaan lopu kesken kun ovat tosi joustavaa trikoota. Trikoo on peräisin Sampsukasta, sellaista tosi oranssia, ihan silmiinpistävää mutta tuon tunikan kaveriksi sopii hyvin.






Isiä ja pappaa muistettiin tälläisillä tyynyliinoilla. Poika painoi käsiään ja tyttö jalanpohjaa ja tekstin poika painoi sabluunalla (paitsi isi muotoiltiin yhdessä pensselillä) Tuli aika kivat omasta mielestäni :) Kyllä näkee hyviä unia tuolla tyynyliinalla ;)



****
Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Suoritan arvonnan tällä viikolla joten pysykää kuulolla. Marras-ja joulukuu menee tonttuilu puuhissa joten päivityksiä ei varmaan paljoakaan tule. Lisäksi minulla alkaa pieni työrupeama kun menen käymään töissä miehen lomailessa lasten kanssa kotona kuusi viikkoa.  Sen jälkeen jatkankin taas leppoisaa kotona oloa seuraavat kaksi vuotta ;)

9 kommenttia:

  1. Tuo pikkumekon kaava näyttää kyllä tosi toimivalta, hieno!

    VastaaPoista
  2. Hienoja ompeluksia! Mulla on tuota samaa kangasta odottamassa joululahjojen tekoa, eihän sitä voinut vastustaa kun Metsolassa näin. Hyvältä näyttää nuo legginsit ja ihanan lahjan on isi saanut :)

    VastaaPoista
  3. Ihania ompeluksia jälleen! Sait aikaiseksi tosi kivat leggarit. Pikkumekon malli on munkin suosikki :)

    VastaaPoista
  4. Mahtavia juttuja taas kerran, leggarit ovat upeat!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana mekkonen ja kivasti piristää värikkäät leggarit kokonaisuutta :)

    Itsekin olen miettinyt tuon tyylisen mekon tekemistä. Oletko rypyttänyt velourin hihansuut erikseen vai vaan ommellut hieman kapeammat hihat suoraan kiinni?

    VastaaPoista
  6. Ihana mekko!!! Tuo malli näyttää kyllä tosi kivalle.

    VastaaPoista
  7. Ihania kankaita, värejä ja tosi kiva mekkonen! :)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania ompeluksia täällä (itse olen vasta aloittanut blogin pitämisen)! Hyvä idea tuo hihojen ompelu suoraan mekkoon, täytyy muistaa itsekin kokeilla, koska lyhythihaiset tunikat jäävät kyllä talvella laiskalta helposti kaappiin..;)

    VastaaPoista
  9. Ihania ompeluksia! :) Ja hieno tuo työ isillekin :)

    VastaaPoista