keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Lammasmekko

Täällä on saatu ompelujumi selätettyä ja päälle on iskenyt hirvee kesävaate vimma ja hartiajumi ;) Keltainen rulettaa edelleen ihan hirmusti ja niinpä käynnistin kesävaateompelukset helpoilla peruskaavoilla ja ihanilla kuosikankailla. Applikaatioiden vuoro on sitten vähän myöhemmin ;)

Neitokaisen kesävaatekaappi näyttää tyhjältä. Isoveljen vanhat ovat ihan väärää kokoa ja kirppareitakaan ei ole tullut viime aikoina kovinkaa ahkeraan kierrettyä. Muutama hassu tunika oli viime kesältä sopivia vielä tässä vaiheessa talvea joten kesäkuussa tilanne voi olla jo toinen. Eli luvassa on kesävaatepostauksia ;)

Keltainen lammastrikoo tarttui mukaan joskus talvella mummolareissulta. Kangas muistuttaa kovasti tulevasta kesästä vaikka nyt vielä tuntuu todella hullulta ajatus, että toivon mukaan saamme tallustella kesällä kenties mekossa ja leggareissa :D Tällä kertaa huolittelin hihasuut, kaula-aukon ja helman kolmilankaisella rullapäärmeellä. Ja lisäsin hihansuihin ja kaula-aukkoon kuminauhapoimutuksen, kaula-aukkoon kolme kerrosta ja hihasuihin kaksi. Leggarit on tehty väljäksi malliksi jotta ilma kiertää ja olisivat vilpoisat. Leggareissakin rullapäärme ja kuminauharypytystä yksi kierros. Kangas näissä kierrätetty minun vanhasta narutopista jossa oli itsessään valmiina helmassa tuo rullapäärme.

Kaavana jälleen Viviella muokattuna! Vinkkinä niille jotka haeskelevat Singoallan kaavaa niin tuosta viviellasta saa tosi helposti sellaisen muokattua. Mittaa vaan jonkun sopivan tunikan leveyden kainaloiden alta ja muokkaa Viviellan KE ja KT saumaa kaventamalla saman levyiseksi. Etukappaleen voi jättää hieman leveämmäksi niin saa kivasti ryppyä siihen eteen. Hihakaava keskeltä kahtia ja noin 1-1,5cm leveyttä lisää riippuen kuinka pussittavan hihan haluaa. Halutessaan mekkoa voi hieman muotoilla kainaloiden alta istuvammaksi ja helmaan kohden leveneväksi!




Kaava:Viviella Ottobre 4/2011
Koko:74-80cm Kaavassa muokkauksia
Kangas: legginsit kierrätysmateriaali ja lammastrikoo Oula-Pala
 

15 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Pakko kaivella tuo kaava esille jostain!

    VastaaPoista
  2. Aivan suloinen. Pitää kyllä tuota Viviellaa kokeilla, sen verran nättejä mekkoja olet sillä tehnyt. :)

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Voi että on suloinen setti! Ihan kesäfiilis tulee. :)

    VastaaPoista
  5. Todella ihana mekko! Ja kiitos vinkeistä :) Täytyypi ehkä kokeilla

    VastaaPoista
  6. Ihana! Jopa tuo lammaskangas näyttää tässä kivalta, vaikken olekaan siitä oikein tykännyt. Mutta onpa hassua nähdä sun bloggaavan pinkin vaatekappaleen! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo pinkit kukat huutelivat kaverikseen leggareita ;) Onneksi löytyi oma vanha toppi sopivässä värissä. Harvinainen väri meidän kaapissa mutta ihan kiva yhdistettynä esim. keltaiseen tässä tapauksessa. Muutakin pinkkiä on tulossa kesäksi :D

      Poista
  7. Suloinen setti, malli on tosi nätti. Samoin edellisen postauksen tunika toimii tosi hyvin, kauniit yksityiskohdat ja kivasti yhdistetyt kankaat :)

    Tuo kaavamuokkausvinkki tuli tarpeeseen, kiitos!

    VastaaPoista
  8. Vau miten kaunis setti taas kerran!!!

    VastaaPoista
  9. Ihana =) Niin raikas ja kesäinen =)

    VastaaPoista
  10. Ihana mekko! Väritys on minunkin mieleen ja malli hauska. Kokeilinkin juuri ensimmäistä kertaa uuden saumurini rullapäärmettä ja sitä tosiaan voisi hyödyntää jokusessa kesämekossa ja paidassa! Sillä tulee ihanan keveää jälkeä (ja kangastakin säästyy ainakin helmoissa)!

    VastaaPoista
  11. Ihana setti! Ja kiitos kaavavinkistä!

    VastaaPoista
  12. Nää sun mekot on niin ihania. Mun tarttee kyllä kans kokeilla tuolle tytölle samantyylistä. Kiitti muokkausvinkistä. :-)

    VastaaPoista
  13. Tosi nätti mekko. Kaavavinkkiä pitää kokeilla, kun kesävaatteille olisi myöskin tarvetta! :)

    VastaaPoista