sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Talvi-ilo tunika

Nythän se on sananmukaisesti talvinen ilo parhaimmillaan kun aurinko paistaa ja on lämmintä. Nyt siis kannattaakin nauttia ihanista ulkoilu ilmoista :) Ihanasta talvi-ilotrikoosta syntyi lempitunika. Tein reilusti muutaman koon isomman mitä meidän vaatekoko on tällä hetkellä sillä ajatuksella, että tunika menisi pitkään. Tämä tunika on malliltaan sellainen, että menee erittäin pitkään. Viime kesänä( klik, klik) tekemäni ovat nyt sopivia tunikoita :) Vaikka tyttö on vajaassa vuodessa kasvanut reilu 10cm ja painoa on 2,5 kg lisää :) Meillä ollaan hitaasti kasvavaa sorttia! Somisteeksi muutama nappi ja omasta paidasta leikattua satiininauhaa. Juuri oikean väriset sukkahousut on värjätty muuan viikko sitten Nitorin tekstiilivärillä, sävynä oli mandarin ja sukkikset olivat ennen valkoiset!




 Kaava:Ompelukurssin opettajalta saatu
Koko:86cm(voi pitää jo 74cm vaatteiden kanssa)
Kangas: kangasvaihtareilta, kangasta myy Sampsukka



Todistuainestoa :) vasen kuva tunika 3/2012 ja oikealla tunika tytön päällä 3/2011

20 kommenttia:

  1. voi,ompa tuo ihanaa tuo talvi-ilo.. <3 mä taidan käydä kyllä ostamassa seuraavasta rahasta tuota ja sitten sitä tiekuvioista kangasta.. :D

    VastaaPoista
  2. auts miten ihana!!! sukkikset ovat täydellisen sävyiset, mun makuun sopii myös sen viherän hippiekukan kanssa!!!

    VastaaPoista
  3. On kyllä pitkäikäisiä :) Itsekin katselin juuri kaapista muutamaa 2010 ostettua singoallaa, mutta en raski vielä laittaa pois. Pienempi oli kokoa 92, mutta menee ihan heittämällä 104 käyttävälle tunikana. Ja kun nämä on niitä harvinaisia kappaleita, joita olen raskinut ostaa polarn o pyretiltä.

    Tuo sampsukan kangas näyttää kivalta, ehkä täytyy ostaa ensi syksyä/talvea varten jemmaan.

    Metsolan vihreä kangas on kauniin sävyistä, tuota väriä on nyt alkanut vähitellen ilmestyä enemmänkin valikoimaan, niin kankaana kuin vaatteena. Siis muille merkeille.

    VastaaPoista
  4. Haa, nyt sain yhdistettyä blogin ja henkilön yhteen :) Minä vielä mietin, mitä raskisin ommella kankaasta. Taidanpa sittenkin tilata sitä lisää varastoon, kun 140 senttiselle lapselle kangasta meneekin jo niin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin sinun blogissa ja hoksasin kyllä kuka oot :)

      Poista
  5. Nää sun tunikat on vaan ihan mielettömän ihania ja joka kerta ihailen tota sun kaavaa =) Oiskohan sitä mitenkään mahdollista löytää mistään?

    VastaaPoista
  6. Tunnustus vielä Sinulle minun blogissani;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kewa tunnustuksesta :) Se lämmitti mieltä!

      Poista
  7. Mahtavia!! Miten ompelet nuo kuminauhat tuonne hihoihin ja kaula- aukkoon?-Ninni-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompelen kaula-aukkoon 1,5cm käänteen ja takakappaleen puolelle jätän pienen pujotusaukon josta pujottelen sitten kuminauhan paikalleen :)

      Poista
  8. Tosi suloinen mekkonen! Ja herkullisen väriset sukkikset, eipä ole tullut mieleen, että niitäkin voisi värjätä! :D

    Kätevää, kun sama vaate menee useamman vuoden, vaatii vaan kankaalta paljon, että kestää pesut. Ja että äiti jaksaa kuosia katsella, mutta nuo on kyllä ikisuosikkeja taatusti! :)

    VastaaPoista
  9. Ihana tunika!!! Tuo talvikangas on kyllä makee. Ne värit on niin erilaiset ku muissa. Itellekin tulossa sitä pieni palanen, mutta säästän sen ensitalveen, ku oon jo ihan kevätfiiliksissä ;) Tytöillä on kyllä niin kätsää ku noi mekot/tunikat/piadat menee niin pitkään.

    VastaaPoista
  10. Ooh, ihana kangas. Voi voi ja lisää houkutuksia ;)

    VastaaPoista
  11. Ihan loistava asia tuo sukkiksien värjääminen! Tuollaiset pitkäaikaiset mekot/tunikat on parhaita! :) Loistavan oloinen kaava. Olen sitä aiemminkin ihastellen katsellut blogissasi.

    VastaaPoista
  12. Todella hurmaava mekko! Kiva idea tuo sukkahousujen värjäys...

    VastaaPoista
  13. Ihana! Aivan mahtavan oloinen kyllä tuo sinun kaava, olen monesti myös sen perään täällä kuolannut. Olisikohan sitä mahdollista saada..? :)

    VastaaPoista
  14. Aivan ihana kangas ja hyvännäköinen mekko! Meillä on kanssa tällä hetkellä melko runsaasti tunikoita ;) Tuntuu että tuollaiset mallit on välillä liiankin pitkäikäisiä... eihän kaappiin meinaa millään mahtua uusia, jos vanhat ei jää koskaan pieneksi...

    VastaaPoista
  15. Tosi söpöjä vaatteita, myös tuo uudemman postauksen mekko!

    Täällä kans kasvaa tyttö tosi hitaasti, samoja vaatteita on käytetty yli vuosi.. ;)

    VastaaPoista
  16. Tosi ihana ja kivasti erilainen tuo talvi-ilotunika, aivan huippuhyvä väriyhdestelmä noiden ruskeiden hihojen ja oranssien sukkisten kanssa.

    VastaaPoista