tiistai 10. huhtikuuta 2012

Sienihuppari farkkuineen

Ihan sekaisin keltaisesta ja niin ilmoitti poikakin lempivärikseen keltaisen muutama viikko sitten :D Meillä on muuten varmaan kohta niin paljon keltaisia vaatteita, ettei siedetä enää koskaan keltaista, paljastanpas sellaisenkin asian, että ompelin keltaiset verhotkin jokin aika sitten olohuoneeseen ja leikkihuoneeseen tuli keltainen kappa :D Mikä väri teillä jyllää tällä hetkellä elämässä?

No mutta asiaan. Kesää silmällä pitäen trikoinen hupparitakki ja mukavan rennot farkut. Hupparitakki on kokonaan vuoritettu ruskealla trikoolla ja juurikin ajattelin niitä kesäiltoja jolloin kaipaa teepaidan päälle lämmikettä ja huppukin suojaa iniseviltä. Hupun pääliosa on kasattu kuudesta palasesta sattuneesta syystä. Olin onnistunut tekemään pikkuisen kaavavirheen ja huppu ei yltänyt kuin olkapäille pääntiellä joten täytyi vähän sitä sitten jatkaa :D Ihana rengasvetskari on aitoa retroa tädiltä saatuja. (kiitos vaan sinne suuntaan näistä vetskareista :)) Vahingosta viisastuneena laitoin ruskeat resorit koska viime kesän trikootakin keltaiset resorit olivat aika karsean näköiset loppukesästä eivätkä puhdistuneet millään keinoin :(

Hupparissa käytin kaavana Brum Brum-kaavaa Ottobrestä. Tosin muokkasin sitä aika rankalla kädellä, raglasaumat on lyhennetty, takkia on kavennettu kauttaaltaan ja mittasuhteet muutenkin ihan erit. Tästä takista tuli turhankin reilu ja harmittelin asiaa takin valmistuttua mutta kyllä me tätä kesällä aiotaan pitää. Kaveriksi tein kierrätysfarkut ISOILLA taskuilla! Taskuihin inspis Oikukkaan Kulkuri-farkuista. Kyllä nuihin taskuihin kelpaa kiviä jemmailla :D Nuista farkuista tuli tosi kivat omasta mielestäni ja poikakin niistä tykkäs!



Kaava: Huppari: Ottobre 1/2012 kaavaa on muokattu reilusti
Farkut: Muokattu Saimi-kaavasta
Koko: 98/104
Kangas: Sienitrikoo Kestovaippakauppa, Ruskea trikoo ja housujen reosri Michas stoffecke



23 kommenttia:

  1. Aivan ihanat ompelukset! Nuo farkutkin on niin herkut!! voij jetttä <3
    Meillä jyllää vihreä, oikeastaan limenvihreä. Oon miettinyt samaa, että kohta sitä on niin paljon ettei halua koskaan edes nähdä sitä väriä enää ;D

    VastaaPoista
  2. Onpa kivanäköinen setti! Keltainen on kyllä niin iloinen väri. Kauniita oli myös nuo tekemäsi liivarit. Mä laitoin keittiöön keltaiset verhot, mutta ehdin jo kyllästyä ja vaihdoin :D Keltaisia vaatteita on kyllä lapsille tullut tehtyä, mutta niihin ei niin kyllästy, kun ei sentään joka päivä käytetä.

    VastaaPoista
  3. Iloinen setti. Farkut on tosi herkut!

    VastaaPoista
  4. Ihan mahtava setti. Tosi kivat nuo farkkujen isot taskut.

    VastaaPoista
  5. Ihanan aurinkoinen huppari! Farkut on tosi kivan näköiset!
    Keltainen se täälläkin valtaa kaappeja, ihana väri :)

    VastaaPoista
  6. Ihana setti!!! MEillä joka kevät keltainen, oranssi, limenvihreä... :)

    VastaaPoista
  7. Hauskat farkut! Olen yrittänyt ottaa keltaista omakseni, mutta ennemminkin oon kyllästynyt, kun sitä näkee joka paikassa. Sopii siis ehkä ennemmin muihin talouksiin :) Ihanan pirteä ja lämmin se kyllä on. Olin onnessani, kun sininen tuli takaisin muotiin. Sisustan aina väkisin sinisellä, vaikka tiedän, että se on ankea valinta :D Mutta kun se rauhoittaa...

    VastaaPoista
  8. Huisin makee ja tosiaan kiva toi keltainen. Olen tota samaista sienikangasta ihaillut, mutta jotenkaan se ei vielä ole tarttunut mukaan. Ehkä tarttuu ensi kerralla. Moni on kehunu tota Saimien kaavaa. Meilläkin hiljalleen ollaan kasvamassa siihen suuntaan, että sen voisi pian saada käyttöön.

    VastaaPoista
  9. Ompa hieno setti, noi farkutkin on tosi makeet! Meillä kans esikoisen lempiväri on keltainen, mutta en omista ainuttakaan keltaista kangasta :/ Harmi kun meillä inhotaan resoreita housujen lahkeis, tämmöset housut olis niin makeet :)

    VastaaPoista
  10. Upeat tamineet!!!
    Ja lisää utelua, Mitkä koneet sulla on käytössä??? Ja ootko tykännyt?
    Itsellä olis ompelukone menossa uusiksi koska se on ihan finaalissa (Ihan siis marketti Eva) ja perjantaina ajattelin käydä Oulun ompelukoneessa hieman katsomassa uutta. Saumuri on äitini vanha (yli 20 vuotias hyskylock), sillä vielä ajattelin pärjätä muutaman kuukauden, mutta langoitus on niin vaikea erityisesti alasiepparin kohdalla ja se lanka lisäksi katkeilee koko ajan, että sekin menee loppuvuodesta vaihtoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut noin 5 vuotta ompelukoneena Brotherin Innovis 400. Olen siitä tykännyt. Mietin silloin Berninaa ja Brotheria ja Brotherisa oli sellaisia kivoja toimintoja mitä vetivät puoleensa :) Saumurin vaihdoin vuosi sitten ja se on Berninan 1150MDA. Ihan ehdottoman hyvä. Ennen tuota minulla oli Brotherin halppis ja se oli ihan surkee!

      Poista
  11. Mahtava setti!Tykkään noista farkuista tosi paljon!Nuo resorilahkeiset on kivoja,pitäis omillekin pojille tehdä tuollaisia parit! :)

    VastaaPoista
  12. Upeat! Esikoisella oli keltainen lempiväri päiväkotiin menoon asti (5,5v), kai siellä jokuinen sanoi että ei ole sopiva, nykyään väittä sinisen olavan lemppari;( Minulla kaikki taulut oranssinsävyiset, mutta lemppari taida olla ruohonvihreä;)

    VastaaPoista
  13. Super-ihana toi kärpässieni-takki! :))

    VastaaPoista
  14. Ihanat! Niin pirteän keväiset! :)

    VastaaPoista
  15. Ihanan pirteä setti! Tykkään kovasti noista taskuista. Niihin on sit kiva kesällä keräillä ulkoa kaikenlasia aarteita :) Olisiko sinulle niksiä miten saat tuosta vyötäröstä farkun kanssa riittävän napakan? Tein joskus pojalle pöksyt mun vanhoista sammareista, mutta ne kertakaikkiaan vaan valuivat aina nilkkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kyllä ovat pysyneet ihan hyvin jalssa. Resorin sisäänhän voi pujottaa vaikka 2cm leveän kuminauhan joka napakoittaa vyötäröä :) Laitan farkkuihin ihan samalla pituudella resorin entä velourhousuihin!

      Poista
    2. Mäkin tän innostama saksin mun ikuvanhat kirppisfarkut pojalle kesäshortseiksi. Leikkasin takataskut irti ja tein niistä reisitaskut sivuille. Tuli sen verta kivat, että taidan saksia toisetkin :) Kokeilin tuota kumpparia ja pysyy paremmin vyötäröllä kuin mun aikaisempi viritelmä. Kiitti vinkistä!

      Poista
  16. Ihanat pienen miehen rennot farkut!

    VastaaPoista