sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Apinahuppari

Tämä kesä on kyllä ollut kaiken kaikkiaan kylmä. Meillä on ainakin jäänyt shortsit ja hellevaatteet melkein kokonaan pitämättä. Kovassa käytössä on sen sijaan ollut kaikki hupparitakit. Trikoinen hieman ohuempi takki meiltä puuttui joten kun uusin Ottobre ilmestyi päätin heti kokeilla kannen kapeaa hupparia (malli numero 25 Autumn Forest) Kaava lähti vasta 110cm mutta mittailujen ansiosta päätin tehdä sillä kaavalla hihoja lyhentämällä. Meidän poika on hoikka 13 kiloa ja 95cm käyttää vaatekokoa 98/104 normaalisti. Kaava oli muuten oikein passeli pituuden ja leveyden suhteen (kyseessä on kyllä tosi kapean mallinen kaava). Pituudeltaan kokoonsa nähden ehkä hieman nafti niin ja huppua pienensin, se oli minusta korkeus suunnassa valtava!

Hupparin apinakangas on marinoitunut vuoden päivät kangashyllyssä ja nyt päätin piristää sitä vihreällä ja keltaisella. Syntyi mielestäni reipas trikootakki. Huppua jouduin jatkamaan kankaan loppumisen vuoksi vihreällä jerseyllä mutta mielestäni se tuo takkiin kivan yksityiskohdan. Jälleen kerran aito retroketju, mulla on nuita ketjuja varmaan sellainen 50kpl joten käytän niitä niin kauan kuin ne riittävät :D

Keväällä kuvittelin, että kesä kuljetaan shortseissa joita meillä oli kesäksi valmiina useammat. Todellisuudessa shortseja on pidetty varmaan alle 10 kertaa. Pitkälahkeisista housuista oli pulaa kun keväällä suurin osa jäi pieniksi. Tein pikapikaa omasta vanhasta ihanan pehmeästä puuvillahameesta pojalle sivusaumattomat housut. Hameessa oli isot sivutaskut jotka sain hyödynnettyä. Pojalle kun pitää olla sellaiset vaatteet tällä hetkellä missä on taskut :D Taskut on yllensä illan tullen kultakiviä täynnä jotka säilötään lasipurkkeihin omaan huoneeseen.




Kaava: Takki Ottobre 4/2012, malli 25, housuissa Saimi
Koko: 110cm mukaan tehty, housut 104cm
Kangas:apinatrikoo Oula-Pala









14 kommenttia:

  1. Ihana huppari ja vihreä tuo tähän kivaa pirteyttä :)

    VastaaPoista
  2. Vautsi! Tosi hienoja molemmat. Olet tosi kivasti yhdistellyt ja nuo housut on kyllä hienosti toteutettu. Ois ollu kiva, jos ois nähnyt sen vanhan hameenkin ennen leikkuuta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hoksasin vasta housujen teon jälkeen että ois voinut ottaa kuvan hameesta! Hame oli sellainen armyhenkinen pitkä hame, jossa oli monet taskut!

      Poista
  3. Hieno! Tätä mallia suunnittelin meidän pullukalle, joten hyvä tietää että täytyy varmaan hiukan muokata kaavaa leveämmäksi (harvinaista ottobren kaavoissa!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä lehdessä on toinen just samanlainen huppari mutta leveämmän mallisena. Mallailin tuota tekmääni ja sitä lehden normi mitoitusta ja kyllä niissä oli suuri leveysero. Huppu tässkin oli kyllä jätti :D

      Poista
  4. Toi on niin totta toi sää! Mut kivoja vaateita! :)

    VastaaPoista
  5. Kiva huppari. Hyvä tietää tuosta kaavasta kun oma nappula on hoikkeliini. :)

    VastaaPoista
  6. Mainio huppari! Nuo värit sopii tosi kivasti yhteen! Ja nuo housut näyttää todella kivoilta!!!

    VastaaPoista
  7. Ihana huppari ja kiva tuunaus!! :)
    Täällä etelässä on kyllä ollut hellevaatteet kovassa käytössä, joskus toki sataa, mutta sitten taas on lämmintä. Vai ollaankohan me vain niin kuumaverisiä, että ei ihan heti pitkiä housuja esiin kaiveta? :D

    VastaaPoista
  8. Tosi hienot ompelukset! Tykkään kovasti noista housuista, kivan rento malli. =)

    VastaaPoista