torstai 19. heinäkuuta 2012

Pupu Taikametsässä ja Mekkotehtaan Orelma

Huhuu, täällä taas! Bloggaaminen on ihan jäänyt jonnekkin romukoppaan mutta minulla ei ole vain ollut yksinkertaisesti energiaa. Meidän neiti kesäheinä on imenyt tästä äidistä kaiken energian. Me ollaan koko kevät ja kesä painittu vaikeiden ruoka-aine allergioiden liemessä.Yöt ovat olleet itkuisia, kutisevia ja mahakipuisia. Päivisin ollaan taisteltu väsymyksen ja huonon olon kanssa ja usein suurimman osan päivästä äidin syli on ollut ainut turvallinen paikka olla. Äidin huoli pikkuisesta on ollut suuri :( Tällä hetkellä on ollut jo useampi hyvä yö ja päivä. Harmaita hiuksia aiheuttaa ruuanlaitto, nyt sallittujen listalla on sininen keiju margariini, riisi, bataatti, tattari, possu ja mustikka. Edelleenkin joukossa on ilmeisesti jokin pahis kun iho meinaa oireilla tai sitten kyseessä on viivästyneet reaktiot.  Päivä kerrallaan eteenpäin jospa tämä tästä vielä muuttuisi parempaan suuntaan :) Nautitaan jokaisesta hyvästä päivästä joiden avulla taas jaksetaan eteenpäin :) Onko blogin lukijoissa allergisten lasten äitejä? ja jos niin mitkä ovat kiellettyjen listalla?

No mutta sitten ompelusten pariiin. Jotakin olen yrittänyt ommellakkin oman jaksamisen mukaan kun nuo käsityöt kuitenkin saavat mukavasti pään nollattua. Viime viikonloppuna saapui ihana Taikametsäkangas. Tuo kangas on facebookin ompeluelämää ryhmän sisälla äänestetty kuosikilpailun voittaja.Tätä keltaista froteeta ei mistään voi ostaa mutta harmaata saa jerseynä Käpysestä ja Royal-tuotteelta. Ompelin kankaasta ensimmäiseksi neidille lempitunikan kaavalla tunikan.Leveisiin hihansuuresoreihin sain idean Unikuun blogista ja niistä tulikin kivat! Hätäisen applikoinninkin tein tunikaan, rusetti on käsin kiinni ommeltu joten jos kovin on haittana nappaan sen sitten pois.


  
Kaava:Ompelukurssin opettajalta saatu
Koko:80/86cm
Kangas: OE-kangas, applikointi froteeta




Tilasin monien muiden tavoin Mekkotehdas kirjan ja olin aivan fiiliksissä. Ihana kirja ihanine kuvineen. Tein melkein samalta istumalta kirjasta 4 mekkoa :D Sinänsä hullua kun tänä kesänä ei pahemmin ole nuita mekkokelejä ollut mutta hurahdin ihan täysin! Ensimmäisenä esittelyyn pääsen Orelma-mekkonen. Pienensin kaavaa reipaasti KE/KT taitteilta sekä hihasta mutta kun tuo meidän neiti on tosiii hoikkanen ja käyttää vasta 80cm vaatteita jäi mekko aika isoksi.Mutta uskon, että menee vielä ensi kesänäkin tunikana. Talvella tuota voi pitää bodyn ja legginsien kanssa. Tykkään tuosta mekkosesta paljon. Mekon kangas on Marimekon muijaa jota löysin useampi vuosi sitten kirppikseltä 2 junioripussilakanan verran muutamalla eurolla. Toinen pussilakana on käytössä ja toinen pääsi ompeluksiin. Oon höyrähtänyt nappeihin ja taskuihin, ne ovat vaan niin suloisia :) Joten tähänkin mekkoon isot taskut ja monta nappia :)




 Kaava: Mekkotehdas Orelma
Koko: Pienennetty 86/92cm kaavasta, pituus 86/92
Kankaat: Marimekko Muija kirppislöytö, maatuskakangas käsityömessuilta!

*
Mukavaa loppuviikkoa lukijoille ja toivottavasti saamme vielä lämpöisiä päiviä loppukesäksi!

24 kommenttia:

  1. Nää on kivoja! :) Varsinkin toi pupu! ;) Pitäs miettiä, mitä omasta kankaasta tekeepi...

    VastaaPoista
  2. Ihania mekkoja. Olen miettinyt Orelman ompelemista meidän neidille, mutta miettinyt, että saako siitä oikean kokoisen. Meidän tyttö käyttää kokoa 74, jokunen 80 taitaa myös olla jo käytössä. On myös hoikka, kuten teidän neiti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saat varmasti hyvän mekon tehtyä. Pienennä kaavaa reilusti. Itse otin taitteelta muistaaksi 1cm ehkä 2-3cm olisi ollut sopiva määrä niin mekosta olisi tullut vähän istuvampi.

      Poista
  3. Ihania mekkosia, tykkään muutenkin hirmusti blogistasi.Yksi lemppareistani :)

    VastaaPoista
  4. Ihanat mekot olet saanut ommeltua :) Tämmöisiä lukiessa alkaa omat ongelmat tuntumaan niin kovin pieniltä, jaksamista arkeen :)

    VastaaPoista
  5. Meillä on pahat ruoka-aine allergiat. Käyhän katsomassa nämä kaksi. Ne kertovat missä ruuissa on saman tapaiset yliherkkyyden aiheuttajat. Kenelläkään ei ole yliherkkyyttä kaikille listan ruuille.Minusta sieltä puuttuu kala-kana-muna-lammas ryhmä
    http://www.allergia.fi/allergia-ja-astma/ristiallergiat/
    http://www.allergia.fi/allergia-ja-astma/siitepolyallergia/oireet-ja-ristiallergia/

    jossain näillä sivuilla on tarkempi kahden sivun opas.

    VastaaPoista
  6. Valloittavat noi maatuskataskut!! <3

    VastaaPoista
  7. Taikametsämekko on tietysti hieno, mutta vielä enemmän taidan tykätä tuosta puuvillamekosta! Ihanat nuo taskut ja napit ja kaikki! :)

    VastaaPoista
  8. oih, ihana pupu ja suloinen tuo toinen mekko kanssa!

    VastaaPoista
  9. Tää pupu on kyllä niin hieno! Sopii taikametsään kuin nenä päähän!! :) Ja tuo puuvillamekkokin on tosi nätti!

    VastaaPoista
  10. Ihania mekkosia! Minä täällä kukun yöt mutten ole tohtinut ommella että muut sais nukkua. Nyt kyllä tuli vaan sellainen inspis että liekkö kehtais kaivella koneet pöydälle ja surruuttaa ihan vähän vain pitkästä aikaa.. :)

    Tsemppiä allergioiden kanssa! Meillä ei ole lapsilla allergiaa, tosin Jessellä atooppinen iho mutta itse olen ollut etenkin pienenä melkoinen allergialapsi. Positiivarina ainakin oma kokemukseni on se, etä allergiat ovat helpottaneet huomattavasti aikuisikään mennessä! Vieläkin välillä saattaa tulla ihme reaktioita kun esim. nyt siitepölykautena sain ristireaktioita aivan ihme ainesosista..

    VastaaPoista
  11. Aivan ihanat mekot!
    Voimia allergioiden kanssa... Onneksi näiden pienten allergiat usein vissiin jossain vaiheessa helpottavat.

    VastaaPoista
  12. Ihanat mekot! :)
    Meillä allergiat ovat väistyneet. Voimia, toivottavasti teillä löytyy ratkaisu pian!

    VastaaPoista
  13. Voi kurja noita allergioita! Meillä ei onneksi niitä (ruoka-aine allergioita) ole kellään meidän perheessä. Heinää kyllä niiskutetaan koko porukka.
    Ihania mekkoja! Ihanat värit ja hieno applikaatio.

    VastaaPoista
  14. Ihanat mekot!

    Laitatko mulle s-postia allergia-asioihin liittyen, kun en sinun osoitetta tässä huomannut..

    VastaaPoista
  15. Ihania mekkoja! Varsinkin tuo Orelma on lähellä sydäntäni.. Meillä kaikilla kolmella lapsella laajat ruoka-aineallergiat, siitepöly- ja eläinallergiat sekä astma. Keskimmäisellä on selvästi helpoimmat tällä hetkellä, kahdella muulla allergiat ovat laajemmat ja hankalinta on se, että pahimmassa tapauksessa väärä ruoka aiheuttaa anafylaktisen reaktion eli hengitysteiden tukkoon menemisen. Tästä syystä adrenaliinikynä on oltava aina mukana. Kaikilla kolmella on myöskin vähän eri allergiat, joten teen hyvin usein kaikille kolmelle eri ruoat. Pyödässä on esikoiselle soijamaitoa, keskimmäiselle lehmänmaitoa ja pienimmäiselle riisimaitoa.. Pienimmäinen (3v) syö tällä hetkellä kanaa, riisiä, kurkkua, mustikkaa, vesimelonia, maissia, sinistä Keijua ja omenaa. Tarkkana saa olla ja välillä tuntuu hiukan kurjalta, mutta kyllä niiden kanssa elämään oppii. Pakkokin oppia. Olemme liikkuneet ja matkustelleet ihan normaalisti, usein vaan omat sapuskat (ja lääkkeet) mukana. Olen kuitenkin asian ajatellut niin, että minulla on kolme ihanaa, tervettä lasta ja asiat voisivat olla paljon huonomminkin.

    Tsemppiä allergioiden kanssa. Voi olla, että koskaan eivät poistu, mutta ajan myötä helpottavat kyllä. :0)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui no sulla on kyllä sitten kokemusta allergioista! Minäkin oon yrittänyt pitää mielessä, että vielä huonomminkin voisi asiat olla. Ehkä tämä alku on vaan itselle niin ressaavaa kun kaikki on vielä uutta eikä mikään ole ihan varmaa nuiden ruokien suhteen siis. Sitä kyttää joka ikisen pisteen ja läntin ihosta ja miettiin mistä tuokin nyt tuli :D Uskon, että arki tästä helpottaa kunhan jonkinlainen selkeys hahmottuu!

      Poista
  16. Ihanan raikkaita mekkoja, varsinkin tuo oranssi.

    Minun lapsillani ei ole mitään ruoka-aineallergioita mutta olen itse kovin allerginen. Tsemppiä teidän arkeen, se ei varmasti ole helppoa. Erään ystäväni kokemuksesta erittäin allergisen lapsen kanssa voin sanoa, että heille (ainoa) sopiva liha pienissä määrin oli strutsin liha.

    VastaaPoista
  17. Ihana tuo Orelma-mekko! Hienot kankaat siinä.

    VastaaPoista