keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Huhtikuun kankaankadotukset osa 3 tytölle ommeltua

Tytölle ompelin huhtikuun aikana 15 vaatekappaletta! Tuntuu isolta määrältä mutta tarpeeseen tuli kaikki. 
Tyttö sai
* yökkärin (housut+paita)
* vuoritetun jumpsuitin vaunupäikkäreille
* 3 x vetoketjuhupparin
* 3 verkkarit pihaleikkeihin
* 5 teepaitaa
* huppumekon
* paremmat housut

Huhtikuun tavoitteena oli rohkaistua vetoketjun ompelun kanssa ja aika hyvin pääsin siihen tavoitteeseen! Tein nimittäin aika monta vetoketjullista vaatetta ;) Tytöllä ei ollut yhtään vetoketjuhupparia kesäksi joten innostuin tapani mukaan tekemää niitä useamman :D


Ensimmäisen version tein collegesta. Tämän kanssa jouduin taistelemaan ja leveyttäkin oli alkuun moninkerroin. Muokkauksien jälkeen tästä tuli ihan kelpo. Housut surautin kaveriksi kun kangasta jäi juuri sopiva palanen. 

Kaava: Housuissa Saimi, Hupparin kaava muokattu Jumpsuitista
Koko:  92cm
Kankaat: Punainen college tädiltä saatu
Seuraava versio syntyi velourien jämistä. Ruiskukka jäämää omasta hupparista ja ruskea omista housuistani. Tästä tuliki ehkä minun suosikki! Kevään pihaleikkeihin muutamat verkkarit saimin kaavalla tädiltä saaduista verkkarikankaista.
Kolmas versio kauppareissuille syntyi oman tunikani jämistä. Tuota kankaanpalasta oon marinoinut jo kohta kaksi vuotta hyllyssä. Kannatti ommella vaatteeksi, nyt sitä saapi ihailla neitosen päällä. Housut tein omista vanhoista housuistani joihin koira raapaisi kynnellä ison viillon. Raakileet riittivät juuri ja juuri tyttösen parempiin housuihin!

Vuosi sitten kangasvaihtareilla vaihdettu kissaneulos muuntui tyttösen pehmeäksi päikkärihaalariksi. Tämä onkin ollut jo päivittäisessä käytössä ja haalari on vuoritettu kokonaan puuvillatrikoolla. Kankaan riittämättömyyden vuoksi jouduin jatkaan korkeutta mustalla collegella.

Koko:86/92cm
Kankaat: Haalarin neulos kangasvaihtareilta ja vuori tädiltä saatu

Kaava: Ottobre 3/2013 Little elephant omin muokkauksin
Koko:86/92cm(tein 86cm leveydellä ja 92cm pituudella
Kankaat: Vanhaa marinoitua
Kesän juhliin neitonen sai kukallisen huppumekon. Tätä kangasta on marinoitu pitkään :D Olen sen aikanani ostanut omaa kesähametta varten noin 15-vuotta sitten ;) Kankaan vähyyden vuoksi jouduin laittamaan kaveriksi vihreää trikoota. Mekon alla Hoopsin kaavalla tehty teepaita.

Kaava: Ottobre 3/2012 Hoops
Koko92cm pidennettynä
Kankaat: jämiä sieltä sun täältä
Tajusin ettei neidillä ole yhtään teepaitoja nyt kun lyhythihaiset bodyt alkavat jäämään käytöstä pois pottailun ansiosta. Tein kankaiden jämistä sitten useamman. Näitä voi pukea yksistään tai liivimekkojen alle kesällä! Yksi ehdoton kaavasuosikki. Tykkään niin nuista tyttömäisistä puhvihihoista!

Huh, nyt on sitten yhteenveto huhtikuun ompeluista tehty! Jos vastaisuudessa yrittäis taas päivittää hieman tiheämpää niin ei tulisi tälläisiä megapostauksia ;)


8 kommenttia:

 1. Mahtavan määrän kyllä olet ommellut vaatetta huhtikuussa! Minäkin hoksasin juuri että meidänkin lapset tarvis huppareita kesäksi niitä tuulisia päiviä varten. Mutta mistäs sitä ompeluaikaa sais lisää että ehtis kaiken tekemään?

  VastaaPoista
 2. Mahtava saldo ja kaikki vaatteet näyttää kivoilta! :)

  VastaaPoista
 3. Onpas ihanan iso läjä värikkäitä vaatteita. Kivoja yksityiskohtia löytyy monista vaatteista. Onko nuo verkkahousujen kuvat tehty sellasesta silitysarkista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu just silitysarkilla :) Ostin pikkupiltin blogin kautta niitä!

   Poista
 4. Ihania ihania!
  Tuo punainen huppari/housu setti siinä on jotain mikä kolahtaa minuun ihan täysillä, hieno!

  VastaaPoista
 5. Ihan hirmusti kaikkea! Ja vielä niin ihania <3

  VastaaPoista
 6. voi miten paljon ihanuuksia, muru kissahaaalri vie täällä kerta voiton!!!

  VastaaPoista