maanantai 17. kesäkuuta 2013

Toukuussa jatkettiin kankaankadotusta!

Alueemme facebook-ryhmässä jatkui kankaankadotukset vielä toukokuussakin ja osallistuin haasteeseen! Vaikka huhtikuussa sainkin hyvän määrän kankaita ommeltua eivät ne todellakaan loppuneet :D Toukokuun aikana sain tuhottua vaatteeksi 13,5 metriä mutta miinukselle jäin 9,5 metriä sillä sorruin viime metreillä ostamaan Metsolan alesta 2 metriä vihreää joustofroteeta, 1 metrin vihreää interlockia ja 1m oranssia joustofroteeta ja nuo kaikki löyty tosiaan alesta (maksoivat yhteensä 33euroa)

Toukokuussa ompelin:
* 6 kestovaippaa
* 28 vaatetta yhteensä (suurin osa onkin jo esitelty blogissa)

Minut valtasi suuri haalarimania kun kävin läpi säästössä olevia vauvanvaatteita ja 62cm vaatteissa ei juurikaan ollut itsetehtyä (taisin alkaa ompelemaan vasta 68/74 cm kokoa neidille aktiivisemmin). Koska edelleenkin vauvan sukupuoli on salaisuus, valitsin mielestäni kummallekkin sopivia kuoseja ja värejä. Nyt on vara mistä valita :D Samalla testasin kolmea eri haalarikaavaa.

Koko konkkaronkka, turkoosit trikoiset sienihaalarit ovat 56cm muuten haalarit ovat noin 62cm kooltaan.


 Näissä kaavana Me and I haalareista muokattu kaava. Tein haalarit ilman sivusaumoja ja laitoin taakse sauman.
 Ottobren mustikkahaalarit muokattuna.

Näissä oma kaava, katsottu mallia retropotkareista.

Mikä on suosikki haalarisi? Itse tykkään runoratsu haalareista ja apilapotkareista sopivat niin kivasti vihreän resorin kanssa yhteen :)

Yhteensä 8 haalarit joissa suurimmassa osassa Metsolan kangasta. Kertonee siitä, että Metsola on mun lähin kangaskauppa ja siellä tulee käytyä viikottain ruokaostosten verukkeella ;) Mutta yksikään nuista Metsolan kankaista ei ole ostettu normihinnalla vaan alehintaan 10-15 euron metrihintaan :) Nyt nämä haalarit huutelevat kaverikseen yksivärisiä joustofrotee bodeja :D

12 kommenttia:

 1. Apilassa on tosiaan ihanat värit! Kivat on myös nuo mustikat tummilla kanteilla ja helistin on tosi liikkis kangas myös.

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavia pikkuisia haalareita! :)
  Mun on vaikea valita suosikkia, ihanaa väri-iloittelua, osuu mun makuhermoon täysin!
  Sunray on ikisuosikkini, joten se kyllä pomppaa silmiin aina positiivisesti! :)

  VastaaPoista
 3. Voi apua näistäkö pitäisi suosikki valita, rakastan kaikkia. Apilapotkareita eniten.

  VastaaPoista
 4. wow!! toosi ahkera jaksoit ollaa :-))

  VastaaPoista
 5. uuiii..Niiiin ihania! Jaksaspa iteki ommella, mut ei nyt kesällä innosta!! Just tollasia kokopukuja haluaisin Aatokselle, ku jaksais..... Kivaa kesää! -Julia K

  VastaaPoista
 6. SIIS IHANA VÄRISUORA!! Niin herkkuja kaikki, olen sanaton..!

  VastaaPoista
 7. Herkullisen värisiä. Minun suosikki on keltainen haalari kukilla ja oransseilla kanttareilla.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania, kaikki. Olisipa minunkin lähikaupassa yhtä ihana kangaskauppa kuin Metsola....tai ei sittenkää, kukkaro ei kestäisi sitä.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihania vauvaompeluksia ja kivoja nuo muutkin :) Tsemppiä ja jaksamista sinulle!

  VastaaPoista
 10. Ihania haalareita! Ja minkä kasan olet jaksanut ommella! Suosikkini on pitkällisen pohdinnan jälkeen tuo oranssi sieniaplikaatiolla.

  VastaaPoista