maanantai 22. elokuuta 2011

Ihanaista punahilkkaa!

Ihastuin välittömästi punahilkkakankaaseen kun se ilmestyi myyntiin. Ensimmäinen erä myytiin nopeasti loppuun mutta toisesta erästä ostin kangasta itselleni. Ihanaa sanon minä. Oon vähän väliä pyöritellyt kangasta käsissäni ja miettinyt mitä siitä tekisin. Nyt kun neitokainen tarvitsi uusia vaatteita päätin tehdä kaikessa yksinkertaisuudessaan perustunikan.Kangas on edelleen ihanaa ja tunika on kans ihana :D Onneksi tätä ihanuutta jäi vielä kaappiinkin tosin poika tilasi itselleen paidan samasta kankaasta.

Oon nyt koittanut kehitellä tunikamallia neitokaisen vaatteisiin ja tämä ompelus on yksi kokeilu, ihan ok mutta kaipaa vielä muokkausta. Mittaa sen verran, että konttaamaan pääsee.Hihohin pitutta pysyvät hyvin ylhäällä resorien avulla. Uskoisin tämän menevän kaksi vaatekokoa eteenpäin.  Kunhan asento vaihtuu seisontaan niin mittaa vielä lisää helmaan ja hihoinin niin menee pitkään käytössä.
Kaava:Ottobre 4/2010 Papana, muokattuna tunikaksi
Koko:68cm leveys, pituutta reilusti lisää.
Kankaat:Punahilkkajersey Ikasyr, Legginsien vihreä trikoo Löytöpala

Tarvetta oli myös legginseille. Minä oon tainnut hurahtaa ihan nuihin tyttövaatteisiin kun tytölle on kivempi pukea legginsejä ja sukkiksia mekkojen kaveriksi. Pojan vanhat velour yms. housut on jääneet melkein kaappiin unholaan.Surautin heti kerralla viidet legginsit mustat, punaiset ja ruskeat on omista vanhoista paidoista. Vihreät ja oranssit kankaanjämistä. Tein pituutta legginseihin reilusti jotta menisivät ainakin pari vaatekokoa. Meillä kun kasvetaan leveyden sijasta pituutta niin leveys ei tuu käymään pieneksi kovin herkästi :D Näitä on kiva yhdistellä eri yläosien kanssa, tarvetta olis vielä keltaisille legginseille :D


Kaava:Ottobre 1/2011 sortilege muokattuna
Koko:68cm
Kankaat: vihreä trikoo Löytöpala, oranssi kaapissa kauan marinoitunutta, muut kankaat omia vanhoja paitoja

7 kommenttia:

 1. Todella söpö tunika! Minä vielä ihmettelen mitä punahilkkakankaasta voisi tulla...:)

  VastaaPoista
 2. Ihana kangas, tunika ja tunikan omistaja :) ja legginsit on huippuja!

  VastaaPoista
 3. Tosi nätti tunika :) En yhtään ihmettele, että tytölle haluat mekkoja ja leggingsejä tehdä, on ne niin söpöjä <3

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tunika ja kivanväriset leggarit!

  VastaaPoista
 5. Tosi ihania perusvaatteita. Tuo tunika on tosi kiva. Mulla tuo kangas makaa kaapissa, kun en raski sitä käyttää. Hölmö minä, kun siitä noin ihania saa aikaiseksi!

  VastaaPoista