sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Ompelujumi

Tuleeko teille koskaan ompelujumia? Mulle tuppaa tulemaan ompelujumi jos oon ollut pitkän aikaa ompelematta (siis viikon tai kaksi). Tuntuu ettei osaa aloittaa mitään vaikka päässä on ideoita, tuntuu ettei päivässä ole aikaa ompelulle ja taas toisaalta kaapissa seisovat kankaat eivät tunnu enää kivoilta! Kumma homma, sitten kun saa taas aloituksesta kiinni niin vaatteita tulee melkein liukuhihnalta :D Mulla on päällänsä ompelujumi, nyt pitäis keksiä jokin kiva ompelus jotta tästä tilasta päästäisiin yli :D Yksi pieni mutta aika tylsä ompelus syntyi tällä viikolla. Ompelujumi aiheutti tässä ompeluksessa myös monta virhettä. Joulun alla syntyi pieni suloinen peikkopoika ystävälleni ja hän pyysi minua kummiksi :) Otin tehtävän ilolla ja kunnialla vastaan. Nyt minulla on yhteensä kolme suloista kummipoikaa jotka olen saanut kaikki tässä kahden vuoden sisällä :) Pientä kummipoikaani halusin muistaa itse tekemällä lahjalla. Oisin halunnut keksiä jotain erityisen kivaa mutta olin jumissa enkä keksinyt kuin tälläistä ihan perusjuttua. 

Kummipoika sai kaksi bodya ja joustofroteehousut. Tein vaatteet 74cm koossa ja ne ovat varmaan sopivat vasta syksyllä. Mutta pienokaisella oli jo paljon vaatetta pienessä koossa joten sen takia vähän isompaa vaatetta. Housut onnistuivat ihan ok. Tarkoitukseni oli tehdä vain tuo kirahvibody mutta kappas tein nappilistan epähuomiossa väärään kohtaan eli se ei ole KE-kohdassa. Joten tein sitten vielä tähtibodyn kaveriksi. Voivat pitää tuota 2-laatuista kirahvibodya vaikka ihan vaan varabodyna.

Mallailin vaatteita meidän neidin päälle ja bodyt vastaavat hyvin 74cm kokoa mutta housujen kooksi sanoisin 74/80cm. Tuossa kuvassa bodyn nappilistasta puuttuu vielä yksi neppikin koska onnistuin senkin laittamaan väärin. Onneksi mies sai sen siististi poistettua.


En ole mikään erityisen hyvä paperiaskartelija mutta kortit pyrin aina tekemään itse :) Tällä kertaa kokeilin ommella kankaisen kuvan askartelukartonkille. Hauska ja helppo tapa valmistaa kortteja :) Tuo kuvan apina liittyi vauvan ristiäislahjaan ;)

18 kommenttia:

 1. Varsin suloinen setti. Itse tykkään aina vaan ruskean ja vaalean sinisen yhdistelmästä.

  VastaaPoista
 2. Ihana setti! Ja kyllä jumia useinkin....mulla tulee liikaa ideoita aloitettuani ompelun ja ei meinaa malttaa tehdä mitään loppuun saakka.

  VastaaPoista
 3. ihanat lahjat ja nappilista 'vikaa' huomat vain Sinä itse! tämä ompelujumi on tuttu, hauska ja osuva nimi;)

  VastaaPoista
 4. Voi ihana setti :) enkä mää kyllä huomaa vikaa tuossa kirahvibodyssa!

  VastaaPoista
 5. Ompa ihanat sävyt :) itelläkin löytyy tota apinakangasta ja siitä pitäiski jotain tehdä :)

  VastaaPoista
 6. Suloinen kortti ja ihania vaatteita! :)

  VastaaPoista
 7. Annoit nimen sille mistä minä aina kärsin! Minulla on hirmuinen hinku aina tehdä joitakin ompelujuttuja, mutta jos menee viikko-pari enkä pääse koneiden ääreen, tulee sellainen olo ettei saa enää edes aloitetuksi. Itseasiassa siksi minulla on kaksi harrastusta, joten jos toisessa tulee jumi, silloin siirryn tekemään toista. Näin ollen minulla on kausia jolloin tulee paljon vaatteita ja sitten taas seuraavana alkaa ilmestyä skräppisivuja..

  Kivoja ompeluita olet tehnyt, samoin kortti on kiva (ja tykkään tuosta apinakuosista, meillä on sitä pienimmän päiväpeitossa ;) )

  VastaaPoista
 8. Täällä kans yks ompelujumi...ideoita on, mutta ei saa millään alotettua mitään. Sitten kun ei saa alotettua istun soffalla ja virkkaan tai neulon, että tulis edes jotain tehtyä. Mikä siinä alottamisessa onkin niin vaikiaa, kun sitten saa raahauduttua koneelle niin valmista tulee yhdessä hujauksessa.

  VastaaPoista
 9. Täällä kans yks ompelujumi...mikä siinä alottamisessa onkin niin vaikiaa, sitten kun vaan alottaa niin nopeasti tulee valmista. Sitten kun ei saa aikaseks mennä ompelunurkkaan nii nökötän sohvalla neuloen, virkaten tai etsien netistä ideoita ja inspiraatioo.

  VastaaPoista
 10. Kun olen selaillut muiden blogeja, jotka tuntuvat suorastaan tulvivan hienoja ompeluksia, olen luullut olevani ainoa joka kärsii "ompelujumista". Onneksi en sitten taidakaan olla se ainoa :)

  Hienon setin olet kuitenkin jumista huolimatta ommellut. Upeat värit :)

  VastaaPoista
 11. Ompelujumi... Tuttu vieras tälläkin hetkellä, kaikenlaista on päässä valmiiksi suunniteltuna, mutta toteutus puuttuu enkä todellakaan tiedä mistä alottais...
  Ihana setti vaatteita ja tuo kortti on aivan ihana! :)

  VastaaPoista
 12. Joo, jumi tulee heti, jos tulee taukoa ompeluista. Ideoita tulee samaa tahtia, ompeli tai ei, ja jos ei ompele vanhoja ideoita alta pois, niin päähän siinä jumittuu!

  VastaaPoista
 13. I loooooooove you're blog! You make such beutiful things! Join our Give Away (http://ssssshopblog.blogspot.com/2012/02/giveaway.html) and check out our blogs - maybe you find something you like :)

  VastaaPoista
 14. Jumi on niin tuttu juttu! Tälläkin hetkellä on jumi päällä.
  Ihania ompeluksia! Varmasti mieluinen lahja. :)

  VastaaPoista
 15. Voi, kysy vain kuinka usein... Nyt varsinkin kun on tullut ommeltua vähemmän, niin tuntuu jumittavan vähän väliä.
  Ihanan setin olet tehnyt ja tosi hauska kortti :)

  VastaaPoista
 16. Jumita vain rauhassa, on se joskus ihan terveellistäkin pitää tauoa koneiden ääreltä ja kerätä alitajunnassaan lisäideoita. =)

  VastaaPoista
 17. Mää parantelen omaa kroonista jumiani lukemalla sun blogia aina kun muistan. Sama vika on täällä, että pää pursuaa ideoita, ja kankaatkin huutelee kaapista harva se päivä, mutta mitään ei oikein saa aikaan.
  Mutta voi kauhia kun sulla on sievät muksut ja aina niin iloisissa väreissä puettuna, että tulee joka kerta hyvälle tuulelle ku täällä käy tirkistelemässä...
  T. Väänäsen Sanna Rovaniemeltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna: Kiva tietää, että täällä käy tuttujakin :)Te siis asustatte siellä Rovaniemellä nykyään :) Nyt on jumi taas purettu kun pääsi alkuun nuissa kesävaate ompeluissa ja kyllähän sitä itsekkin ilolla katselee värikkäitä lastenn vaatteita omien lasten päällä :)

   Poista