tiistai 24. huhtikuuta 2012

On the Road uusintaa

On the Road varmaankin kaikkien näkemä kangas :D En tiedä kauanko oon marinoinut tätä vihreää. Ostin joskus alella 15e/metri. Kamalan ihanan väristä, paras väri nuista On the Road kankaista mielestäni.Tein jälleen kerran tulevaa kesää silmällä pitäen hupparitakin. Halusin kokeilla myös uutta housukaavaa. Näin livenä Hilleri/majava kaavalla tehdyt housut ja tykästyin. Tein pojalle ensin koeversiot vanhoista farkuista. Tuli kivat rennot kesäfarkut. Meillä ei oikeastaan pidetä farkkuja talvella kuin synttäreillä mutta keväällä/kesällä niitä on kiva pitää ulkokäytössäkin. 

Hupparin ja housujen kaava löytyy Ottobrestä mutta molempia kaavoja oon muokannut aika raakasti. Housujen kaava on tosiaan yhdistetty Majavan ja Hillerin kaavoista. sen lisäksi Lyhensin peppusaumaa, takakiilaa madalsin ja tämä versio on leikattua 92cm kaavoilla ilman saumanvaroja.

Hupparin kaava on Ottobren 1/2012 lehdestä. Raglasaumat olivat mielestäni liian pitkät alkuperäisessä kaavassa joten oon lyhentänyt ne. Lisäksi takki on kauttaaltaan kavennettu. Nyt rupeaa olemaan malli kohdallaan tässä versiossa :)

Kaava: Huppari: Ottobre 1/2012 kaavaa on muokattu reilusti
Farkut:Hilleri/Majava Ottobre 4/2010 muokattuna
Koko: 98cm
Kangas:Autofrotee Lasten Metsola, farkut kierätysmateriaaliaMuutaman piponkin oon saanut tehtyä. Vielä pitäisi jokunen trikoinen saada aikaseksi. Traktoripipo on kaksinkertaista froteeta, hieman hiippa tupsulla ja lipalla varustettu. Vapaalla kädellä leikattu. Vihreä pipo on velouria ja tehty superhelpolla tyylillä! Hieman lörppämalli. Tuollaiseen pipoon löytyy ohje Pikku Pltin Blogista  .


Luvassa on paljon perusvaatepostauksia. Sillä olen pikkuhiljaa saattanut loppuun osittain parin viikon takaisella ompelulanilla aloittamiani vaatteita! 


**

Edellisen postauksen henkselin pään teko oli ilmeisesti useamalle vieras juttu? Pitäiskö sellaisesta tehdä kuvallinen ohje?

7 kommenttia:

 1. Vau miten upeat housut!!! takki tietenkin valloittava vetoketjyneen ja mikä ihana värikäs pino, nammmmm!!!

  VastaaPoista
 2. Aivan mielettömän ihana huppari <3 Voin ilmottautua sille ostajaehdokkaaksi,sitten kun se jää teille pieneksi ;) Aivan ihanaakin ihanampi! Ja nuo housut ja myssyt, oih!

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva huppari ja farkut on ihan mahtavat! :)
  Meilläkin on säästetty kaikki omat ja sukulaistenkin vanhat farkut :D mutta vielä en ole rohjennut mitään niistä ompelemaan...

  VastaaPoista
 4. Joo, tee kuvallinen ohje henkselin päistä :)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava setti!

  VastaaPoista
 6. Makeet kierrätysfarkut! Farkut on minustakin kätevät ulkoilussa, kun niiden polvet kestää kohtuuhyvin. Paitsi joo, esikoiselle ostetuista (kirppikseltä tosin, mutta silti) farkuista ei oo koon 86 jälkeen säilynyt ehjinä yksiäkään pikkuveljelle.. Meiän pojilla on muuten samaisesta On the road-kankaasta pipot.

  VastaaPoista
 7. Oi ku hieno setti!!!
  Tääl pitäs kans alkaa tekeen farkkuja, 3v vaatimus :D ja ennen ei ois farkkuja laittanut millään jalkaan... Jos aloittais kierrätysfarkuist treenaan ja muokkaileen kaavaa mieleiseksi...

  VastaaPoista