sunnuntai 12. elokuuta 2012

Verkkari Einari

Mulla jäi todellakin MONTA vaatekappaletta keväällä ompelematta ja nyt taas tein yhden niistä valmiiksi. Leikkaisin keväällä neidille ehdan aidon verkkaripuvun hiekkalaatikko leikkejä ajatellen. Sain verkkainnostuksen tällä viikolla yhtenä iltana ja  hetken mielijohteesta vuoritin puvun vielä collegekankaalla. Syntyi syksyä ajatellen kuivan kelin ulkoilu/päikkäripuku.

En tiedä mitä ajatella verkkarikankaasta ehkä inhoan sitä itse. Oon lapsuuden kulkenut verkkaripuvuissa ja ehkä saanut yliannostuksen :D Mutta toisaalta tuo on hirveen kätevä materiaali kun kaikki roskat lähtee helposti pois. Meillä poika aina haluaa verkkahousut ja takin ulos päälle joten kai tuo aika mukavaltakin sitten tuntuu vaikka onkin täyttä keinokuitua. Sain ison säkin näitä verkkakankaita tädiltäni, ovat vieläpä kotimaista tuotantoa ehtaa ysäriä. Tänään neidin kanssa testattiin metsäretkellä pukua ja ihan kätevältä tuntui. Manducaan sai helposti asettumaan lapsen tuon liukkaan puvun ansiosta :D Mies kehui pukua naurettavaksi :D Itse en tiedä mitä ajattelen, kamala vaiko ihanan kamala! Uusin väri rakkaus on tuo keltaisen ja punaisen liitto. Sopivat hyvin yhteen! Hintaan tälle haalarille ei tullut kuin hupun vuorikankaan verran kaikki muut materiaalit on saatu tädiltäni.

Niin ja tämän ompelu vastusti, taskutkin on eri korkeudella mutta olkoot! Hihoista tuli ihan liian pitkät. Varmaan leikkaan resorit pois ja laitan pelkän kuminauhakujan niihin. Taskut osoittautuivat käteviksi kun sai pienen nuhanenän nenäliinat sinne.  Tälle haalarille ja muutenkin meidän syksyä piristämään tein ihanan keltaisen pipon kangastupsulla!
Koko:80cm
Kankaat: Haalarin verkka-ja collegekangas saatu tädiltä, hupun kalastavat karhut 2-laatuisena Ikasyriltä.
 
16 kommenttia:

 1. Ihana tämä on! Ja verskakangas on kätevää juurikin hiekkalaatikolla, kun hiekka ei jää kiinni. ja vaikka koleana aamuna olis vähän kosteutta maassa, se ei sitä heti imaise itseensä.

  VastaaPoista
 2. Tuohan on hauskan näköinen pienen ihmisen päällä! :) Ei siitä tule ollenkaan sellainen perusverkkarimeininki.
  Verkkarikangas ei kuulu minunkaan suosikkeihini, 80-90luvut ovat aiheuttaneet monta traumaa mitä vaatetukseen tulee! :D

  VastaaPoista
 3. Ihana! Taskut kruunaa haalarin :)

  VastaaPoista
 4. Mutta tämä on aivan ihana!!! Minulla on kammo tätä kangasta kohta vaikka itsellä ei ole koskaan mitään samaisesta materiaalista ollut. Luulen kuitenkin että kätevä se on, minulla jokuinen pala kirppiskassista löytynyttä, ehkäpä kokeilen joksus...

  VastaaPoista
 5. Ai vitsit kun onkin hyvä idea! Mä inhoan verkkarikangasta, mutta totuus on, että pienten lasten ulkoilussa se on kätevää. Ja tällä tavalla tosiaan ei olisi lainkaan sellainen "perinteinen" verkkapuku. Tää on ihana :)

  VastaaPoista
 6. söpöhän tuo on, aivan valloittava :)

  VastaaPoista
 7. =) Mulla kanssa on joku kammotus verkkarikankaaseen. Kaapissa on sitä jostain syystä ostettua kangasta kuitenkin ja nyt tyttöni sanoi tarvitsevansa kouluun verkkarit. No, ommellaan sitten ja onhan se kätevä kangas kun ei esim. ime vettä samalla lailla kuin trikoot. Mutta joku siinä kuitenkin mättää...

  Nuo haalarisi taskut on muuten tarpeeksi eri korkeuksilla, niin näyttävät ihan suunnitelluilta. T: Irmeli

  VastaaPoista
 8. Mahtis :D eipähän pikkunen katoa mustikkamettään!

  VastaaPoista
 9. Hieno!!!, vaikka itselläkin joku sisäinen inho verkkakangasta kohtaan, mutta kyllä se lapsilla menee. Käytännöllinen. Melkein voisi tehdä jotkut housut ulkoleikkejä varten... :)

  VastaaPoista
 10. Minullakin taitaa olla jonkinasteinen inho verkkareita kohtaan ja kaupan verkkarit onkin monesti ihan kauheita. Tämä sinun tekemäsi puku on kuitenkin varsin ihana!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana! googlailin verkkakangasjuttui kun mul on myös kasa saatuja verkkakankaita, ysäriäpä hyvinkin.

  VastaaPoista