keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Talven varalle, vai tuleeko se edes?

Minä odotan jo lunta, saisi valoa tähän pimeyteen ja lapsetkin nauttis lumessa peuhaamisesta. Kaiken varalta olen kuitenkin varustautunut jo, kyllä se talvi vielä tulee ;) Monena talvena olen haaveillut merinovilloista omiin vaatteisiin, mutta en ole raskinut. Nyt päätin ajatella itseäni ja tilasin ihanaa maatuskamerinoa leggareita varten, kankaan rääppeistä sai muutakin tehtyä. Voi kuinka ihastuin nuo leggarit ovat niin ihanat jalassa ihan takuulla talven suosikki vaate:)

Pipokin onnistui yli odotusten summassa saksittu ja yöllä ommeltu ;) Vuorena keltaista merinovillaa. Tupsun kaveriksi ajattelin neuloa vielä kaulaan tuubihuivin samasta langasta!
Ensimmäiset leggarit mitä ikinä oon itselle tehnyt. Jätin vielä lahkeensuut kääntämättä niin saan tarvittaessa kavennettua nuita lahkeita jos alkavat kovin käytössä lepattamaan. Tää merino kun on aika joustavaa. Tein 34 koolla mutta ilman saumanvaroja ja saumurillakin leikkasin reippaasti kangasta. Kaava näihin piirsin Ottobre 2/2008 lehdestä ja jatkoin caprimitasta täyteen mittaan.Maatuskamerino on ostettu Pehemiältä

Tytölle sain muokattua hyvän lakkikaavan ja piti sitten tehtailla muutama kun oli kerta hyvä kaava. Lakki on muokattu Muraveinikin kaavasta (Ottobre 4/2011)
 


Vielä vähän erinlainen muokkaus Ja tulipa yksi ilta näperreltyä erinlaisia heijastimiakin. Nuo lukot oon ottanut vanhoista henkseleistä joita oon kierrätyskeskuksesta kerännyt :) Molemmin puolin heijastinkangas ja välissä Tiimarin paksua huopaa!3 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis merinokuosi. Tykkään!

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Paljoko varasit kangasta omiin leggareihin? Kuinka pitkä/pätkä olet? Ite 162 ja haluisin kans tommoset maatuskat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihla: olen 152cm pitkä (tai pätkä) ostin kangasta 1,2metriä. Ja oon tehnyr leggareiden lisäksi siitä 3 lapset ja pipon ja sitä on edelleen jäljellä. Kannattaa mitata jostain sopivista housuista pituus vyötäröltä lahkeeseen käännevaroineen niin saa selville tarvittavan menekin ja pieni kutistumisvara kannattaa huomioida.

   Poista