maanantai 4. helmikuuta 2013

Lisää mekkoja ;) Kaksi ei niin onnistunutta!

Kun vauhtiin on päästy niin vaatetta tuntuu nyt valmistuvan ;) Tosin nämäkin kaksi kappaletta ovat odotelleet viimeistelyä jo tovin! Syyskuussa ompelin itselleni linnunratatunikan ja samaan aikaan leikkasin tytölle myös kankaasta tunikan jonka ompelin kasaan mutta epäonnistuneet taskut jäivät harmittamaan ja tunika lojui ompeluhuoneen pöydällä. Useampaan otteeseen muokkailin taskuja, ratkoin ja purin ja mallailin. Loppujen lopuksi sain kuin sain mieleiset taskut tosin leikkaamisvimmassa niistä tuli hieman epäsymmetriset. Napit on koristeena hämäämässä tilannetta.. Mekko on ollut tosi mieleinen ja kivannäköinen päällä, taskuihin on kiva ujuttaa tavaroita leikin tiimellyksessä.

 Kaava:Ompelukurssin opettajalta saatu
Koko:86/92cm
Kangas:Royal-tuote, napit omasta nappikokoelmasta


Heh minulla on tapana tehdä liian paljon kasvunvaraa niin kävi tämän ihanan kalamekon kanssa. Siitä tuli isoveljelle sopiva tunika eli on sopiva pikkusiskolle 2,5 vuoden päästä kun näkyvät kasvavan aika lailla samaan tahtiin :D No kyllä tuota ehkä voi pitää ainakin kotioloissa. Liika väljyys korostuu nimenomaan tuossa etukappaleen yläosassa eli oli istuvamman näköinen 104cm vaatteita käyttävällä pojalla! Oon nyt hurahtanut nuihin pussittaviin resori/trikoo hihoihin ne on niin käteviä kun ei tarvi miettiä onko alle sopivaa paitaa/bodyä! Lisäksi huppu ja hiipallinen sellainen on vaan niin kivannäköinen! Tätä kangasta minulla on vielä jäljelläkin ja meinasinkin ensin, että teen pienemmän mekon ja oisin tämän myynyt mutta tuo ihana täydellisen värinen resori meni kaikki tähän ja resorin olen saanut ystävältä joka on sen ostanut Marimekolta Helsingistä! Kaava:Oma sovellus (joka meni pieleen koon puolesta)
Koko:98/104cm
Kangas: Laulukala joustofrotee  Selia,
resori, Marimekon tehtaanmyymälä Herttoniemi


Tässä kuvassa tunika isoveljen päällä :D

5 kommenttia:

 1. Meinasin jus kirjoittaa, että hyvinhän se istuu kun katsoo viimeistä kuvaa, mutta siinä olikin se isoveli :) Ihania molemmat vaikka koko ei ihan natsannutkaan! Ei pahalta näytä kuitenkaan vaikka on vielä iso.

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva malli molemmissa, ja nuo tuplahihat on kyllä huiput! Ja hienoja on sun sovituskuvat, itsekkin oon miettinyt, miten vois kuvata niin et ei oo kuitenkaan suoraan lapsi tunnistettavissa.

  VastaaPoista
 3. Ihania!
  Hauskat taskut ekassa ja tokan kohdalla parempi iso kuin pieni, menee kuitenkin joku kaunis päivä! :)

  VastaaPoista
 4. Nuo hihat ovat tosi kivat! Pitääkin laittaa muistiin. Kyllä meilläkin käytetään liian isoja vaatteita, kun äiti vähän mittailee pieleen :)

  VastaaPoista
 5. Kalamekko - ooh! Ihanat nuo hihat! Muutenkin molemmat on tosi kivoja. Olet löytänyt kyllä ihanan ompelukurssin, kun olet saanut sieltä monta kivaa kaavaa ja ilmeisesti myös oppinut paljon. :)

  VastaaPoista