sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Petit fee jälleen kerran kaksin kappalein!

Olen tykännyt suuresti Petit Fee liivimekosta. Meillä on ollut nyt jo pieneksi jäänyt ruutujoustisversio ja trikoinenversio  joka vielä sopii :) Tässä mallissa on vain jotain tyttömäisen söpöä ja tuulahdus menneitä vuosikymmeniä! Mallilltaan on pitkäikäinen. Olen itse laittanut vielä henkseleihin runsaasti pituutta lisää ja siirtänyt sitten nappia tarvittaessa. 

Lasten Metsolassa järjestettiin jokin aika sitten kuosikisa ja kisan toiseksi tullut kuosi oli ihana Leena Renkon suunnittelema kukkakuosi! Sorruin monen muun tavoin ostamaan tätä ihanaa kangasta pätkän. Oli muuten laadultaan tosi mukavan tuntoista joustofroteeta, paksua ja lyhyt ja tiheä nukkaista.Tiesin heti, että teen kankaasta juurikin tuon Petit Feen. Loppukankaasta voisikin tulla kiva hamonen itselle kesäksi :)

Ja voi kuinka tykkään lopputuloksesta, mahdottaman ihana :)
Toinen Petit Fee syntyi oikeastaan vahingossa kun ostin jostain kumman syystä 20cm pätkän Miina& Manu joustofroteeta palalaarista ja ihmettelin kotona mitä siitä tekisin. Petit Feen kaavoja mallatessa tajusin, että saan hyvin koko 20cm palan käytettyä kun laitan henkselit ja etulapun yksivärisestä joustofroteesta jota on palanen ollut hyllyssä jo toista vuotta :D Palan rajallisen koon takia en pystynyt kauheesti mallaamaan kuvionkohdistuksia mutta ihan hyvä tuli näinkin eikä muuten jäänyt hukkapalasia :D Kaava: Petit Fee liivihame Ottobre 1/2011
Koko:tehty 80cm kaavalla muuten mutta helmakappaleita kavensin KE/KT taitteelta kummastakin palasta noin 2,5cm jotta rypytykset asettuisivat nätemmin paksussa kankaassa. Henkseleissä runsaasti mittaa lisää.
Kankaat:  Lasten Metsola, 
napit omista jemmoista
13 kommenttia:

 1. Hauskoja! Varsinkin tuo kukallinen on herkullisen värinen.

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Varsinkin tuo kukallinen. Pitäisiköhän itsekin tuo kaava kaivella esiin, edellinen taisi olla koossa 68...

  VastaaPoista
 3. Niin mistäs tuo kaava on. Kivan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaava löytyy Ottobre 1/2011 numerosta koot tosin taitaa loppua 92 cm mutta on tosissaab leveä kaava ja tuota helppo suurentaa :)

   Poista
 4. Ihania ja etenkin tuo kukkamekko on aivan supersöde!

  VastaaPoista
 5. Aivan kerrassaan ihastuttavia mekkoja. Mun on melkein pakko kyllä nyt koeajaa tuo kaava. Kauan olen harkinnut, mutta en ole saanut aikaiseksi.. Kiitos inspiraatiosta! :D

  VastaaPoista
 6. Todella suloiset mekkoset!! :)

  VastaaPoista
 7. Hurmaavia mekkoja! Ja ihanat kankaat =)

  VastaaPoista
 8. Tuo onkin muuten söpö malli! Mulla on jotenkin mennyt ihan ohitse.

  VastaaPoista
 9. oi miten ihania mekkoja! Täytyy tehdä omallekin tytölle noita :)

  VastaaPoista