torstai 7. huhtikuuta 2011

Neiti Kesäheinä

Mekkolinja jatkuu, kääk! Ihanaakin ihanempi kesämekko neitokaiselle. Tästä tuli niin soma, tykkään ihan mahdottomasti. Mekon malli on niin ihana ja tykkään kankaasta suunnattomasti. Varmastikkaan tämä ei ole kaikista käytännöllisin vaate sylivauvalle mutta pitähään sitä yksi söpöily/kyläilymekko olla! Laitetaan sitten seinälle muistoksi :) Tuohon alle sitten sellainen puhvihihabody jos siltä tuntuu niin kyllä on sievä Neiti Kesäheinä! Tekokin on aika kiva ja vaihteeksi vähän erinalainen. Mekko on tehty 80cm pitkästä ja reilu 30 cm korkeasta kankaanpalasesta. Mekon takana on aukisilitetty sauma ja reunat on rullapäärmätty. Miehustaan on ommeltu kuminauhalla poimutuksia. Kangas on vanha pussilakana jonka sain ystävän kanssa tehdystä kangasvaihdosta. Ihanan ohkasta puuvillaa tähän tarkoitukseen! Tälläinen mekko on ehkä tehtävä joka kesäksi :)

Toisen samanlaisen mekon tein lahjaksi Sintti-vauvalle.Tytöillä on ikäeroa aika lailla kuukausi :) Oli muuten vaikea keksiä vauvalahjaa perheeseen jossa äiti on ahkera käsitöiden tekijä itsekkin mutta päätin antaa kuitenkin  vähän erinlaisemman mekon :)

19 kommenttia:

 1. Ihanat mekot oot kyllä saanut aikaan :)

  VastaaPoista
 2. Tosi sievä mekko ja ihanat nuo mamelukit tuolla alla.

  VastaaPoista
 3. Suloiset mekot! Ja näyttää vauvan päällä vielä suloisemmalta :) Söpöt myös nuo apilahaalarit.

  VastaaPoista
 4. Suloiset mekot. Mekkoja on varmaan kiva tehdä. Olen itsekin harkinnut, että ihan tekemisen ilosta voisin kokeilla. Jos onnistuu, niin dumppaan ne kummitytölle :)

  VastaaPoista
 5. Vau miten ihana se ensimmäinen mekko!!! Ja kyllä se on aika käytännöllinen jos on kuuma kesä, sylivauvallakin vilpoisaa ja housut sopii kivasti alle. Meillä on tyynyliinoja kaksi kpl samanlaista kangasta, en ole raaskinut leikellä, nukkumaan menossa tulee hyvälle tuulelle kun on niin upea kuosi!

  VastaaPoista
 6. Suloisia mekkoja. Ensi kesänä menevät sitten paitana. :) Samantyylisiä olen itsekin tehnyt pari ensi kesää varten. Malli on kiva kun valmistuu suit sait sukkelaan ja silti on näyttävä.

  VastaaPoista
 7. Ihanat mekot!!!
  Mulla on edelleen kokeilematta toi kuminauharypytys.. kangaski ois jo valmiina mist olin ajatellut kesämekot tehdä :D
  Ehkä täs jokupv (kaikenmuuunlaisia mekkoja on kyl tehty...)

  VastaaPoista
 8. Ihania :) Meinasin itsekkin tehdä tuon mallisia tytölle kesäksi.

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka ihanat mekot!! Niiiin söpöt :)

  VastaaPoista
 10. Supersuloiset mekot! Ihana keltainen..

  VastaaPoista
 11. Kiitos vielä aivan lahjasta! Niin meidän värinen ja ihana muutenkin. Oikeassa olit siinä, että mekko on erilainen, kun en itse tuollaista osaisi tehdä.. :)

  VastaaPoista
 12. Aivan ihanat mekot, etenkin tuo ensimmäinen!!! Jo viime kesänä suunnittelin itsekin jotain tuon tapaista tekeväni, mutta ehkä sitten tänä vuonna pääsisin toteutukseen asti ;)

  VastaaPoista
 13. Kauniit mekot, pitäisi itsekkin kokeilla tuota kuminauharypytystä. Kiva malli siitä, että sama malli käy vauvasta aikuiseen =)

  VastaaPoista
 14. Ihania mekkoja! Itselläkin odottelisi kuminauhalanka tuolla laatikossa vaan pitänee vielä perehtyä miten sitä oikein ommellaan :D

  VastaaPoista
 15. Miten sää teet ton rypytyksen? Minäkin haluaisin oppia! :) Noi on tosi kivoja niin aikuisillä kuin lapsillakin.

  Nättejä!!

  VastaaPoista
 16. Rypytys tehdään kuminlangan avulla :) Muruhutun blogissa on minusta hyvä selon teko asiaan http://muruhuttu.blogspot.com/2010_06_01_archive.html Käyppäs kurkkaamassa sieltä :)

  VastaaPoista