perjantai 26. lokakuuta 2012

Se pienempi kettutyttö :)

Ketut hyppäs mun sydämeen, ihanaa paksua joustista. Omasta tunikan teosta ei jäänyt kuin ihan rippeet mutta Leena pelasti ja lahjoitti palasen kettua lisää :) Sain sitten pienelle kettutytölle samistelu mekkosen tehtyä. Lisänä oranssi joustis jota oli niin hintsusti, että piti tehdä saumat eteen ja taakse. Jos tuota kettua mielii itselleen niin kannattaa tilata pian sitä oli kuulemma enää vähän jäljellä.

Mekon kaava on oman kaavoituskokeilun tulos. Reilu vastaa paremmin kokoa 98cm entä 80 cm johon oli pyrkimys. Taskut, niistä on tosissaan tullut mulle pakkomielle. Mietin paljon millaisia erilaisia taskuja vois tehdä :D Tähänkin tunikaan piirsin neljä erilaista taskunkaavaa :D Mutta kyllähän nuo taskut antaa ilmettä ja pieni neiti oli innoissaan kun hoksas, että niihin voi jemmata kaikkia tavaroita ;)


Kaava: Oma
Koko: Vastaa ehkä parhaiten kokoa 98cm mutta voi pitää jo 80cm käyttäjä
Kangas:Oranssi joustis kangastukun haalean oranssi joka värjätty Nitorin Mandariinillä. Ketut saatu mutta sitä myy Sampsukka


Tässä tunika vielä pojan (n.97cm pitkä) päällä :)
                          Neidin kasvuvauhdilla tunika mahtuu seuraavat kaksi vuotta päälle :D

 *****

Muutama ihana peruskangas on eksynyt kangasvaihtareilta hyllyyn ja tämä ihana peuratrikoo oli yksi niistä. Sain sitä etu-ja takakappaleen verran. Tein tunikan pallohihoilla! Peuraa ei voinut tuon paremmin kohdistaa mutta ihana tästä tuli nuinkin. Jotain jujua halusin tunikaan ja taskut ei sopineet tähän niin tein pisaraaukon ja siihen pieni sydännappi! Pallojersey on aikoinaan tilattu Saksan maalta.Seuraavassa kuvasarjassa neiti kävi hamahelmi varkaissa :) Täytyy tehdä kaikkea samaa mitä isovelikin tekee vaikkei taidot ihan vielä riittäisikään!


13 kommenttia:

 1. Tuo kettumekko on niin ihana! Peuramekkokin kyllä omaan mieleen (:

  VastaaPoista
 2. Pitää kyllä tehdä tuon tyyppinen kaksosainen mekko siitä kankaasta, mitä eilen hiplasin...Minäkin tykkään ketuista, mutten osaa ehkä ajatella vaatteeksi asti. Se koristenauha oli söpöä, mutten ostanut, kun ei just nyt mikään lamppu syttynyt sen suhteen :)

  VastaaPoista
 3. Ihania molemmat!
  Tosi kivasti tuohon peuraan sopii nuo ruskeat hihat! :)

  Meilläkin pikkuneiti kasvaa niin hitaasti että useimmat vaatteet menee ainakin kaksi vuotta! :D Poikanen taas taitaa huristella koosta toiseen vauhdilla, no pääseepä äiti ompelemaan ;)

  VastaaPoista
 4. Yksinkertainen ajatus mutta silti kiva; laittaa erivärinen kangas hupun ulkokankaaksi! Minkähän takia sitä aina laittaa sen erilaisen, kauniin kankaan vain vuoriksi, kun se voisi tosiaan olla vaikka ulkopuolellakin :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja! Varsinkin tuo kettumekko osoittaa, että pienistäkin paloistaa saa paljon iloa! :)

  VastaaPoista
 6. Ihana kettumekko! Ja sun oma tunika tuolla aiemmin! Mulla on kans tuota kangasta.. mutta jäi alkuperäiset suunnitelmat siitä toteuttamatta! Tästä sain lisäpotkua uusiin suunnitelmiin! :D

  VastaaPoista
 7. Ihania väriyhdistelmiä molemmissa!

  VastaaPoista