lauantai 24. syyskuuta 2011

Apinasetti

Meillä alkaa olemaan kaappi tyhjänä vaatteista ja yksi aamu pitikin jo mietiskellä, että mitkä housut sitä pukisi poikasen jalkaan. Yritän tässä pikkuhiljaa paikkailla lapsosen vaatepulaa. Alkuun näitä perusjuttuja ja koko ajan työn alla on hitaampia applkointi projektejä. Tästä syntyi perussetti ja on ollutkin kovasti mielenen, poika valitsi itse kankaan kun esittelin hänelle kangaskaapin sisältöä.Tuhlasin koko puolen metrin palan kerralla kun tein tuo piponkin samaan syssyyn.

Mikä muuten teidän mielestä on paras housumateriaalia? Aikaisemmin olen liputtanut joustofroteen puoleen mutta nyt olen kääntänyt kantani velourille. Velour on minusta kestävempää. Joustofroteeseen tulee herkästi lankalenkkejä ja kulumat polvissa näkyy herkemmin.Tästä edespäin taidankin tehdä housut etupäässä velourista.Oletteko huomanneet velourien laaduissa eroja? Itse olen tykästynyt Metsolan ja Ikasyrin velouriin. Ovat Eurokankaan velouriin verrattuna hieman jämäkämpiä ja paksumpia mielestäni.

Kaava:Paita Ottobre 6/2010 Villi Viikinki, housut oma kaavoitus
Koko: 92cm
Kankaat: Apinatrikoo Oula-pala, Ruskea velour Lasten Metsola
 Pipo on tehty tuollain hassusti taittamalla. Ainakin Punainen Norsu ja Lasten Metsola valmistaa pipoja tuolla tyylillä.

7 kommenttia:

 1. Ihanat housut, paita ja pipo! Tuo on tosi kivan mallinen tuo pipo! Mä oon tehny oikeestaan kaikki housut velourista. Nyt vasta ihan lähiaikoina jotkut joustiksesta, ni ei oo kauheesti siitä kokemusta, mut noi velouriset on ainaki kestänyt tosi hyvin. Ja velourit oon ostanu kangastukusta. Siellä paljon laajempi väri valikoima, ku täällä esim eurokankaassa ja laadukkaamman tuntusta..

  VastaaPoista
 2. Minä oon aina tykännyt enemmän velourista kuin joustiksesta, se tosiaan kestää paremmin ja tulee rumpukuivauksessa niin ihanan pörröiseksi ja pehmoiseksi. Itse tilaan melkein kaikki käyttämäni velourit Jofotexilta, siellä on halvempaa kuin esim. Eurokankaassa eikä laadussakaan ole muuta kuin kehuttavaa. Ikasyriltä olen yhden velourpalan tilannut ja se oil kyllä huippulaatua myös! Tosi tiivistä ja paksua.

  VastaaPoista
 3. Kiva setti!
  Velouri on meidänkin kokemuksen mukaan ehdottomasti kestävin housuissa, värit ei haalistu, pysyy muodossaan ja pehmeänä (kuivausrumpu käytössä meilläkin). Joustofroteissa on eri laatuisia ja paksuisia, mutta varsinkin netistä tilatessa on ihan sattumaa mitä tulee. Monet joustofroteevaatteet on pysynyt kuitenkin tosi hyvinä.

  VastaaPoista
 4. Huippusetti :) niin käyttäjänsä näkönen!

  VastaaPoista
 5. Kiva setti! Pitääkin apinoida tuota pipo mallia joku kerta, tosi hauskan mallinen. Meillä on enimmäkseen veloureita ja laatu vaihtelee, koskaan mitään ihan liruja ei oo ollut. Joustiksesta on ekat kokeulussa, katotaan mitä tykkään.

  VastaaPoista
 6. mä tykkään sekä velourista et joustiksesta.
  EK:n molemmat on ihan surkeeta laatua, en suosittele, mut i k a s y r, metsola ja fabriina on loistavia paikkoja hankkia velourit tahi joustikset!

  VastaaPoista
 7. kiva setti :)

  mäki ennen tykkäsin joustofroteesta, ihan vaan sen retrouden takia. sitten nuo "sitä aikaa" eläneet alko siitä kommentoimaan, niin eipä oo enää huvittanu tehä :/ velour on myös ihanaa kangasta, mutta meidän paikallisessa kangaskaupassa on vaan oranssia, sävy autingossa haalentunut, ja ruskeeta. ruskeessa ei oo mitään vikaa tietenkään, sehän sopii suunnilleen kaikkiin vaatteisiin, mut kyllä sitä välillä haluis vaihtaa väriä.

  metsolasta muistaakseni ostin jotain bambua, vihree raidallista, toiset raidat oli joustofroteen näköstä. se on tosi ihanaa housukangasta :)

  VastaaPoista