keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Viviella x 3

Minulla on ollut suunnitelmissa jo pitkään ommella juhlamekko tytölle. En saanut sitä tehtyä neidin omiin ristiäisiin tai 1-vuotiskuvaan mutta nyt päätin yrittää sellaisen tekoa kummipoikani tulevaa ristiäisjuhlaa ajatellen. Ensinnäkin kaavan ja mallin valinta oli vaikea, ehkä siis liian paljon valinnanvaraa :D Päädyin kuitenkin Viviellaan Facebookin ompeluelämää-ryhmän vinkin kautta.  Viviella ei Ottobren kuvassa näyttänyt kovinkaan kivalta mutta lopputulos olikin yllättävän kiva. Ensin syntyi vanhasta pussilakanasta koeversio. Koeversiosta tuli ihana, kangas rypyttyi täydellisesta ja voin kuvitella tuon neitokaisen päällä kesällä.



Halusin kokeilla muokata mekkoon normaalit pussittavat hihat. Syntyi seuraava koeversio, vanhasta mutta uudesta pussilakanasta. Tästä tuli mitä mainio kesämekko, mukavan vilpoisa varmasti ja alle vielä pitsillä höystetyt valkoiset mamelunkit niin kyllä kelpaa.Tämäkin kangas rypyttyi hyvin. Vanhat lakanat ovat muuten parhaita materiaaleja nuihin kumilankarypytyksiin!



Sitten oli juhlamekon vuoro. En halunnut liian juhlavaa mutta sellaisen mukavan, rennon ja hieman kuitenkin arkivaatteista paremman mekon. Mekon kankaat olen hamstrannut Eurokankaan palalaarista vailla käyttötarkoitusta. Kumipikin kangas on ohutta käsityöpuuvillaa. Mutta harmistus kun mekko ei rypyttynyt niin kauniista mitä koeversio, huomasin tuon seikan vasta kun vaate oli valmis. On ihan ok muttei täydellinen. Istuisi päälle vielä nätimmin jos etuosa olisi rypyttynyt paremmin. Edelliseen versioon verrattuna tein tähän vielä pussittavammat hihat. Leikkasin kaavan keskeltä kahtia ja lisäsin 1,5cm lisää. Mukava kaava, tällä tulee varmasti tehtyä lisääkin mekkoja ;) Trikoostakin voisi kokeilla. Vaikka nuo holkkihihat ovat kauniit niin tykkään enemmän nuista normaaleista koska ne suojaavat paremmin lasta auringossa!





Kaava:Viviella Ottobre 4/2011
Koko:74cm, leveys piirretty 68cm mukaan ja pituus 80 cm mukaan

34 kommenttia:

  1. Upea kolmikko - ja sopivat sekä kesäiseen arkeen että juhlaan! Ja kiitos vinkistä, tuota kaavaa voisi itsekin joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Todella ihanat mekot! Etenkin tuo ruskea on hirmu söpö :)

    VastaaPoista
  3. Tosi nättejä jokainen noista versioista! Noissa mekoissa vanhat lakanakankaat ovat kyllä ihan huippuja:)

    VastaaPoista
  4. Ihanat mekot! Koeversiot on mun makuun ehkä vielä virallista mekkoa ihanammat. uskaltaiskohan itekin kokeilla tota kumilankarypytystä

    VastaaPoista
  5. Ompa kaunis mekko! Pakko napata muistiin tämä kaava.

    VastaaPoista
  6. Aivan ihastuttavia mekkosia! Mun suosikki on ehkä tuo eka koeversio :) Suloisia kaikki!!

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanat mekot! Todella suloisia jokainen :)

    VastaaPoista
  8. Voi miten kauniita... Tykkään, tykkään, tykkään...
    Nyt mun on pakko myös kokeilla tuota kaavaa. Varsinkin kun mulla on kyllä noita täydellisesti rypyttyviä vanhoja retropuuvilloja. :-)
    Muuten, kokeilitko silittää rypytettyä kohtaa. Pitäisi vissiin rypyttyä vielä lisää sillä konstilla. Jostain bongasin tämän vinkin...

    VastaaPoista
  9. Tosi hienot! Tämä kaava onkin mennyt minulta ihan ohi, kiitos "vinkistä" :-)

    VastaaPoista
  10. Ihania mekkoja! Täytyykin katsella tuota kaavaa kesää ajatellen.. Tykkään varsinkin noista pussihihoista. :)

    VastaaPoista
  11. Voi miten kauniita mekkoja kaikki! :)

    VastaaPoista
  12. Ihania mekkoja! Itse olen kanssa huomannut että vanhat lakanat parhaita noihin rypytyksiin!

    VastaaPoista
  13. On todella kaunis malli, huokailen tuon ensimmäisen korversion perään :)

    VastaaPoista
  14. Vau, sininen on mielettömän kiva, menis juhlamekkone meillä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sininen mekko pääsikin juhlamekoksi papan synttärijuhlilla :)

      Poista
  15. Oi, miten ihania mekkoja kaikki! Eniten tykkään sinisestä versiosta. :)

    VastaaPoista
  16. Oi että miten kauniita. Tiedänkin minkä kaavan otan seuraavaksi kokeiluun =)

    VastaaPoista
  17. Ihania mekkoja! Miten tuo kaava onkin menny ohi?

    VastaaPoista
  18. No johan on hienoja! Ihan oon missanut tän kaavan! Pakko kokeilla! Mun suosikki on tuo viimeinen juhlamekko, mutta kaikki ovat upeita! :)

    VastaaPoista
  19. Tosi suloisen näköisiä mekkosia! Sopivat juurikin tuollaiselle pienelle neidille :)Erityisesti tuo ensimmäinen on mahdottoman kaunis!

    VastaaPoista
  20. Äh, viesti karkasi liian äkkiä, piti vielä kysyä miten teit tuon rypytyksen? Lähinnä miten se kumilanka saadaan laitettua jos siis sellaista käytit..
    Niin ja mekon ja mamelukkien kanssa vielä sellainen vanhanajan hattu sopisi niin hyvin tuohon. Tämmöinen tuli juuri tänään vastaan ja heti muistin sen kun näin tuon mekon http://70-luvulta.blogspot.com/2010/04/kesaa-odotellessa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin jotain tuollaista supersuloista lakkia ajattelin vielä lisukkeeksi :) Viime kesänä tein aikasta suloisen lakin http://pikkuhoo.blogspot.com/2011/06/kesahattu-pikkuneidille.html

      Kumilankapoimutukseen on ohje ottobressä mutta myös Muruhutun blogista löytyy http://muruhuttu.blogspot.com/2010/06/juhlasetti-numero-2.html eli kumilanka kierretään käsin puolaan ja kulkee alulankana ja rypyttää siinä samalla kangasta! Itse oon laittanut piston pitkäksi jopa 3.5 rypyttyy minusta siten paremmin ja tarvittaessa alulankan kireyttä voi säätää kireämmäksi jos tuntuu ettei rypyty tarpeeksi. Kannattaa kokeilla, on hauskaa puuhaa :)

      Poista
  21. Oi ihania! Pitänee itekkin ottaa kohta synttärimekko työnalle

    VastaaPoista
  22. Ihanat! Minäkin oon mahtanu tuota kaavaa joskus katella "sillä silmällä." Pitääki laittaa muistiin tuon kaavan kokeilu!

    VastaaPoista
  23. Tosi suloisia mekkoja ja kiva kun selitit mitä muutoksia olit tehnyt mallista toiseen - itsekin pidän noita viimeisen mekon hihoja kaikkein kätevimpinä, ei sitten tarvitse olkapäille saakka levitellä sitä aurinkorasvaa kesällä. :)
    Täytyy kyllä itsekin kokeilla tätä kaavaa joku päivä, muutama vauvalahja kun vielä tekemättä ystäville. :)

    VastaaPoista
  24. Tosi IHANIA!!!! Mulla ollut jo kauan mielessä tuon kuminauharypytyksen kokeilu, lankakin ollut jo vuodenpäivät hankittuna.. :)

    VastaaPoista
  25. Mekot ovat kaikki kolme aivan ihania! Kauniit kankaat ja rintarossit sopivat kuin nenä päähän. Ihan tuli pieni kateuden pistos: kun on kaksi poikaa (vaikka hurjan rakkaita ovat) niin tuntuu, että ompelukset on aina vaan sitä t-paitaa lyhyellä tai pitkällä hihalla. Jos mulla olisi tyttö, niin tuollaista tahtoisin ehdottomasti kokeilla. Tosin nyt on työn alla eka paita lahjaksi, joten ehkä sitä vois rohkaistua kokeilla ommella lahjaksikin jotain.

    Palkinnoksi saatu riskirätti on muuten osoittautunut hyväksi käytännössä. Kiitos vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on tosi, että pojan vaattet rajoittuvat niihin paitoihin ja huppareihin :( Mutta onneksi erilaista ilmettä saa applikoinnella ja kangasyhdistelyillä. Mulla on tullut ongelmaksi runsauden pula, tekisi mieli koittaa kaikkea ihanaa, mekkoa, tunikaa yms. Mutta tytön kaappi pursuaa kohta vaatteita :D

      Kiva, että rätti on tuntunut hyvältä ;)

      Poista
  26. Voi! TODELLA ihania kaikki kolme. Muistan katselleeni tuota kaavaa että on kiva mutta olen näköjään totaalisesti unohtanut sen. Täytyypä koittaa. :)

    VastaaPoista
  27. Aivan ihania mekkoja!! Voi kun itekki osais tehä tommosia! :)

    VastaaPoista
  28. Upeita mekkoja...juurikin itse samat kaavat piirtelin, ajatuksena tuhota "perintö-antiikki-lakanat" :) Kuinka teit nuo tavalliset hihat, lisäsit vain pituutta hihakaavaan, vai kaipaako muutakin huomioimista? Minkä kokoinen kuvan malli on ollut? Mitä kokoa käyttänyt? Ajatuksena tehdä 74cm käyttävälle 68 leveydellä, vai vaatiiko vielä pienemmän leveyden? Kiitos etukäteen jos jaksat vastailla :)

    VastaaPoista
  29. Hmmm, täytyy ihan muistella kun näistä on jo vuosi aikaa :) Mutta jatkoin kaavaa kainaloa kohden ikään kuin samassa linjassa etukappaleen ja takakappaleen raglasauman kanssa! Ja jos haluaa pussittavamman hihan niin kannattaa lisätä leveyttä kaavaan keskelle niinkuin tuossa tekstissä oon kirjottanut. Mulla on nuissa tosiaan leveys 68cm mukaan ja pituus 80cm kaavan mukaan. Meidän neiti oli tuolloin 1v2kk ja n. 8kiloa painoi ja pituutta oli 73cm. Muistelisin että meillä on juurikin tuolloin käytetty 74cm vaatteita :)

    VastaaPoista